Mindennapi motivációk, nem csak a munka világából

Továbblépek

Továbblépek

Mennék, de a főnök marasztal - mit csináljak?

2016. július 02. - R O B I

legal-and-paralegal-legal-secretary.jpg

Ha már továbblépésről beszélünk, akkor nem elég megtalálni az áhított új munkahelyet, hanem valahogy ki is kell lépni a meglevőből - amennyiben egyik helyről mennénk a másikra.

Ez pedig nem olyan egyszerű, mint gondolnánk.

Persze technikailag igen, hiszen fel- (közalkalmazottnál: le-) mondani egészen egyszerűen lehet, ha letöltjük a fel illetve lemondási időnket, már mehetünk is. Ez általában 30-60 nap szokott lenni.

Node mi van akkor, ha elhatároztuk magunkat, a főnök pedig odajön és keménykedik?

Mai történetünkben egy titkárnő eheti sztoriját írom le zanzásítva nektek. A lényeg,hogy az illetől harmincas éveinek végén járó hölgy, már egy ideje nem érezte jól magát, amúgy is kevéssé népszerű munkahelyén, és szívesen váltott volna. Úgy tűnt, hogy meg is van a kiválasztott hely, az adott munkáltatón belül egy kevéssé stesszes, hasonlóan titkárnői munka.

Kata - nevezzük most így - a segítségemet kérte, hogy minél könnyebben és egyszerűbben átkerülhessen az áhított másik helyre. 

Szóval Kata jelenlegi munkahelyén a másik titkárnő bedobta a törölközőt, ami után a főnök rosszat sejtvén átrohant Katához, és azt a kérdést szegezte neki:

- Tőled is számíthatok felmondásra? Mondd meg, mert nagy bajban vagyok, ha igen!

hangzott körülbelül a mondat.

Ugye felmondani Kata az adott pillanatban még nem akart, hiszen áthelyezésének az ügye még nem volt elintézve.

- Tudod mit Jani, igen én is felmondok!

jött a kikényszerített válasz, amivel persze a főnök maga alatt vágta a fát tovább.

Ez után szó szót követett, majd a főnök közölte:

- Rendben van, de akkor 90 nap, előbb nem engedlek el!

hangzott a fenyegetés.

Ez persze jogilag nem áll meg, hiszen a fel- illetve lemondással az lényegesen rövidebb lehet. Persze ha aláírod a közös megegyzést, akkor a 90 nap is simán működhet.

Aztán végül arra jutottak a felek, hogy 8 helyett 6 órában dolgozhat majd Kata, az eddiginél több pénzért, és jobb feltételek mellett. 
Így végül Kata úgy tűnik jobban járt azzal, hogy visszakozott korábbi elhatározásából, és marad jelenlegi munkahelyén. 

Még ha nem is terv szerűen, csak a véletleneknek köszönhetően de sikerült a helyzetet pozitívvá alakítani. Ezáltal a munkáltatón belüli áthelyeződés lehetősége ugyan megszűnt, de az adott helyen jobb pozíció alakult ki. Meglátjuk majd meddig lesz happy end a történet vége, ha érdemi változás állna be, megírom nektek.

A kép illusztráció.

A bejegyzés trackback címe:

https://tovabblepek.blog.hu/api/trackback/id/tr758861686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása